Er du designer bør du også kunne litt koding

Koding er ikke noe for meg! Er du designer og har tenkt dette? Da bør du revurdere!

Gjør koding deg engstelig? Skygger du unna når du hører begreper som HTML, CSS, tagger og class?

Er du designer i dag vil du ha stor nytte av å kunne litt koding (i denne forbindelse snakker jeg om HTML og CSS for å designe nettsider). Det er ikke slik at du nødvendigvis skal bli svært dreven i det, men å kunne litt vil hjelpe deg til en enklere, morsommere og mer effektiv arbeidshverdag.

I dag er koding kunnskap også designere bør inneha, selv om koding ikke nødvendigvis er en stor del av jobben din. Enten du designer nettsider, jobber med annonser eller andre ting, å kunne grunnleggende HTML og CSS vil være svært nyttig. Og, det er overkommelig å lære seg!

Jeg kunne ingenting om koding på forhånd og skal innrømme at jeg hadde gruet meg litt til dette kurset. Men fantastiske Hans Aamodt loset meg gjennom de fem dagene og klarte til og med å få meg til å syntes koding er gøy og spennende! Et stort pluss med få deltakere og stor takhøyde, så kan man stille alle spørsmålene man vil underveis uten å føle at man forstyrrer og forsinker undervisningen (for mye). Jeg mener bestemt at Hans er en av Norges mest kunnskapsrike instruktører og i tillegg er han en superdyktig pedagog. Derfor får han mine varmeste anbefalinger.

Ofte snakker jeg med designere som er til dels svært skeptiske til alt som dreier seg om koding:

  • det virker for omfattende og teknisk
  • du anser deg selv som en kreativ person og tenker at koding ikke handler om kreativitet
  • «koding er ikke en del av min jobb», du overlater det til andre
  • du ser ikke på koding som en del av designprosessen
  • du tror det er for mye å lære og at å lære litt ikke vil hjelpe deg

Et veldig nyttig kurs for alle som jobber med nettsider. Kursholder klarte på en utrolig måte å forklare avanserte ting på en lettfattelig måte 🙂

Du er kanskje vant til å designe nettsider i Photoshop, Sketch eller lignende og levere dette videre for produksjon av nettsiden. Utfordringen ved å jobbe på denne måten er at du potensielt mangler kunnskap om hva som er mulig med språk som HTML og CSS, for ikke å snakke om responsiv webdesign. Du utnytter programvaren du bruker når du designer og lager flotte design, men du vet ikke hvorvidt det du lager lar seg gjenskape med HTML og CSS (eller hvor mye arbeid det er). Du mangler kanskje også forståelsen av hvordan en nettside bygges opp og hvordan en nettside tilpasses ulike skjermer og enheter (responsiv webdesign).

Høres dette kjent ut?

Du har designet en nettside og leverer designet for produksjon. Du får så beskjed om at «dette er ikke mulig», «dette fungerer ikke i alle nettlesere» osv. Hadde det ikke vært fint å da kunne vite om dette faktisk stemmer og kunne komme med innspill på løsninger?

Ved å lære det grunnleggende om HTML, CSS og ikke minst, responsiv webdesign, vil du stå mye sterkere som designer!

Opplevde kurset som lærerikt med god grunnleggende innføring i HTML og CSS. Videreføringen av kurset som tok for seg HTML5 og CSS3 utgjorde en spennende videreføring av kode-språkene, som gjorde oss som deltakere ennå mer entusiastiske. Qross som kursholdere oppfatter jeg som meget profesjonelle. En hyggelig og fin «gjeng» som tar godt i mot deg som kursdeltager! Qross anbefales på det varmeste!

Lær deg grunnleggende koding med HTML og CSS og oppnå en rekke fordeler

  • du vil lettere kunne diskutere med programmererne og andre på prosjektet og komme med fornuftige innspill
  • det vil bli enklere å bli hørt (siden du har kompetanse til å aktivt delta i diskusjonen)
  • du vil vite mer om hva som er mulig (og ikke mulig) når nettsiden skal produseres
  • designjobben vil bli enklere og du vil kunne produsere bedre design
  • du vil være mer attraktiv på jobbmarkedet hvis du behersker litt koding i tillegg til dine designferdigheter

Kurset ble gjennomført av Hans Aamodt, og var svært vellykket. Instruktøren fremstod som kompetent og kunnskapsrik. Han maktet å formidle sine kunnskaper, gjennom teori, eksempler og oppgaver, på en fremragende måte. Det er sannsynligvis det mest utbytterike kurset jeg har vært med på, jeg kommer nok tilbake ved en senere anleddning.

Det er ikke så mye som skal til som du kanskje tror

Det handler om å lære seg de grunnleggende konseptene, forskjellen på HTML og CSS, hvordan struktureres en HTML-side, hvordan skrive semantisk kode, kommentering av kode for enklere forståelse, samt CSS for formatering, layout og design. Selv om koding ikke er din hovedjobb, lær deg litt, lær deg nok til å ha en forståelse av hvordan nettsider bygges opp, og du vil bli en bedre designer.

Med en svært pedagogisk kursholder som tilpasset seg både nivået kursdeltakerne var på og hva vi ønsket å lære, fikk jeg mer ut av kurset enn jeg hadde turt å drømme om. Små grupper gjorde at man kunne få veldig god oppfølging underveis og spørre mye om det man lurte på. Kommer til å anbefale kurset til alle som vil lære seg HTML og CSS, både på nybegynner- og viderekomment nivå. Kjempefornøyd!»

Min påstand er at alle designere har stor nytte av å lære seg grunnleggende HTML og CSS og at dette er fullt mulig for alle, uten at det krever for mye. 

Du skal heller ikke se bort ifra at når du først kommer i gang så vil du synes det er både morsomt og spennende.

Veldig fornøyd! Hadde i utgangspunktet en del selvlært kunnskap om grunnleggende HTML og noe CSS. Hadde kun tenkt å benytte meg av kurset i HTML5 og CSS3, men tenkte at litt oppfriskning i det grunnleggende kan være en fordel. Det var det definitivt! Det er utrolig mye man bare gjør uten å egentlig vite hvorfor… men nå vet jeg det! Jeg fikk i tillegg rettet opp en del selvlærte «feil» og har nå en mye ryddigere måte å jobbe med HTML/CSS på! Dag 3 og tid for å gå over på HTML5 og CSS3… med de 2 foregående dagene friskt i minnet satt jeg klar uten spørsmål, noe jeg garanert ikke hadde gjort om jeg hoppet over det grunnleggende. Kursdeltakerne får alle beskrive hva de ønsker å oppnå etter kursuken, og avhengig av antall deltakere og hva som ønskes, skreddersys kurset på strak arm! Nå høres det ut som jeg jobber her, men det gjør jeg altså ikke 😉 Vi var 2 stykker som begge hadde litt av de samme målene, kursleder justerte oppgavene noe og fokuserte på våre ønsker, og hvertfall jeg, fikk kjempeutbytte av dette! Tusen takk til kurs- og daglig leder, Hans Aamodt, for en motiverende og lærerik uke!

Bli en bedre og mer allsidig designer, lær koding med HTML og CSS!

Vi tilbyr ulike kurs for deg som ønsker å lære HTML og CSS.

Se hva andre deltakere sier om våre kurs på vår referanseside. Har du spørsmål knyttet til hvilke kurs som kan passe for deg, ta kontakt med oss via chatten nederst på siden, e-post kurs@qross.no eller telefon 22 07 00 90.

Engasjerende gjennomført kurs. Flink lærer som lytter og stiller gode spørsmål tilbake til elevene. Anbefales for alle som trenger den nødvendige innføringen i HTML; Enten som en oppfriskning, eller rett og slett som en god start.

Tack för en bra introduktion till HTML och CSS! Upplägget blandade teorin med praktiska övningar där läraren var utomordentlig på att hjälpa till där det behövdes och svara på frågor. Kursen kändes personlig, genomtänkt, väl förberedd och flexibel. Jag blev sugen på att lära mig mer och ger mig direkt på nästa Qross kurs i HTML5 och CSS3!

Kurset var veldig lærerikt, med en flink kursleder. Han var flink til å forklare så jeg forstod det, og jeg har allerede fått bruk for det jeg lærte på kurset i mine oppdrag. Jeg er er meget fornøyd med deres kurs. Dere vil nok se meg igjen!

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *