Kurs i Adobe Photoshop – hvilken versjon bruker du?

Vi tilbyr kurs i flere varianter av Adobe Photoshop, så pass på at du melder deg på riktig kurs!

Adobe Photoshop

Dette er «storebroren» i familien, som kommer med versjonsnummer av typen CS4, CS5, CS6 og nå sist Creative Cloud (gjeldende versjon er CC2019). Denne utgaven av Photoshop har mange skaffet seg som en del av programpakken Adobe Creative Suite (CS) eller Adobe Creative Cloud (CC). Programmet har en lang rekke avanserte funksjoner, og er i hovedsak basert på manuell bearbeiding av bildefilene.

Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom er spesielt laget for profesjonelle fotografer og entusiastiske fotoamatører. Programmet brukes dels til å organisere bilder i kataloger, slik at det blir lett å finne fram i en stor fotosamling, og dels til å forbedre eller “fremkalle” bildene slik at du får det beste ut av de digitale “negativene” dine. Programmet er laget for og av fotografer, og inneholder akkurat de funksjonene denne yrkesgruppen har bruk for i sitt daglige arbeide.

Adobe Photoshop Elements

Elements er “lillebroren” i familien. Elements er veldig rimelig å kjøpe sammenlignet med Photoshop, men har likevel mange avanserte funksjoner og muligheter. Du kan jobbe manuelt som i “storebror” eller få hjelp av veivisere til å gjennomføre forbedring og montasjer av bilder. Resultatet kan publiseres på mange måter, for eksempel lastes direkte opp på Facebook.

Usikker på hvilken versjon du har? Sjekk!

Selv om mange funksjoner er like i de tre programmene, er utseende og grensesnitt veldig forskjellig. Vi anbefaler at du er nøye med å melde deg på det riktige kurset.

Hvis du har Photoshop installert, men er i tvil om hvilken utgave du har, kan du starte programmet og velge kommandoen Help > About Photoshop (eller tilsvarende kommando i ditt program) eller ta kontakt med oss på kurs@qross.no eller 22 07 00 90.

Mer informasjon om våre kurs finner du her.

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *