Endre språk i Adobe Photoshop til norsk

Når du installerer Adobe Photoshop så installeres programmet med samme språk som operativsystemet ditt bruker (med mindre du har vært påpasselig og endret innstillingen i skrivebordsprogrammet Adobe Creative Cloud før du installerer).

Det er imidlertid mulig å endre språket i Photoshop på en enkel måte. For mange er Photoshop installert på engelsk, og man ønsker norsk versjon. Les videre for å finne ut hvordan du endrer Photoshop til norsk (fremgangsmåten er den samme om du ønsker å bytte til andre språk).

Gå til Preferences – Interface – UI Language.

UI Language. Photoshop.
Sannsynligvis vil du ikke få noen alternativer i språklisten. Du må først installere programmet på det aktuelle språket.

Hvis du får det samme som i bildet over, altså kun ett språkvalg, betyr dette at du ikke har installert programmet på flere språk. For å bytte til et annet språk må vi først installere dette.

Gå til Adobe Creative Cloud skrivebordsprogrammet.

Adobe Creative Cloud, skrivebordsapplikasjon.
Skrivebordsprogrammet for Adobe Creative Cloud.

Klikk på Settings / Innstillinger.

Settings, Adobe CC.
Klikk på tannhjulet (Settings / Innstillinger).
Standard installasjonsspråk, Adobe CC.
Velg standard installasjonsspråk for å installere Photoshop på et nytt språk.

Velg Applikasjoner i venstre meny og sett Standard installasjonsspråk til det språket du ønsker. I bildet over setter vi språket til Norsk (Bokmål).

Trykk Ferdig.

Du kan nå installere Photoshop på nytt fra listen i Creative Cloud. Merk: når du nå installerer vil programmet installeres på det valgte språket. Installasjonen du allerede har vil fortsatt ligge på din maskin. På denne måten vil du kunne ha f.eks. både engelsk og norsk versjon installert, og velge hvilket språk du ønsker å bruke.

Adobe Creative Cloud, skrivebordsapplikasjon.
Skrivebordsappen for Adobe Creative Cloud.

Når installasjonen er ferdig kan du på nytt gå til Preferences – Interface – UI Language og vil nå få mulighet til å velge mellom to språk. Velg ønsket språk, ta en omstart av Photoshop og du skal nå få programmet i det valgte språket.

Relaterte kurs

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *