FAQ — Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på en del ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt med oss.

Er vi online på chatten nederst til høyre kan du snakke med oss direkte (eller legg igjen en beskjed så tar vi kontakt så snart som mulig.)

 • Kurs faktureres normalt ved påmelding. Betalingsmetode velger du ved påmelding (e-post, post eller EHF).
 • Vi aksepterer påmeldinger helt frem til kursstart.
 • Påmelding og betaling for våre kurs er bindende.
 • Ved avbestilling gjelder følgende:
  • Mer enn 1 måned før kursstart: "tilgodelapp" og mulighet til å flytte til et annet kurs.
   • Gjelder ikke rabatterte påmeldinger.
  • Mindre enn 1 måned før kursstart: full kursavgift belastes, men påmeldingen kan flyttes til en kollega.
  • Med kursstart menes opprinnelig påmeldt kursdato.
 • Sykdom hos kunde, eller andre forhold vi ikke kan kontrollere, gir ikke rett til refusjon av kurs.
 • Qross Kurssenter kan flytte kurs med for lav deltakelse, ved andre uforutsette situasjoner som f.eks. sykdom hos instruktør eller andre forhold utenfor vår kontroll.
  • Qross Kurssenter står ikke ansvarlig for deltakernes meromkostninger i slike tilfeller (flybilletter, hotell eller lignende).
  • Dette gjelder også ved streik.

Flytting av kurs kan gjøres innenfor en periode av 12 mnd fra opprinnelig bestillingsdato.
Har du behov for økt fleksibilitet? Bestill Qross Kursgaranti samtidig med kurs.

Våre standardkurs som er satt opp på faste datoer holdes i våre kurslokaler i Østensjøveien 36, 7. etg på Brynseng i Oslo, med mindre annet er oppgitt.

Vi tilbyr også bedriftsinterne kurs/spesialkurs i våre lokaler eller kundens egne lokaler over hele landet.

Du finner parkeringsplassen på baksiden av bygningen (Østensjøveien 36).

Du kan betale med:

 • Kontanter
 • EasyPark App
 • Visa
 • MasterCard

Pris kr 25,- pr time eller kr 140,- pr dag.

Obs! Har du tidligere fått informasjon om rabattkode for Scandic Helsfyr så er ikke denne lenger gyldig.

Nærmeste hotell er Scandic Helsfyr som ligger mellom 5-10 min i gangavstand eller ett stopp med t-banen unna våre lokaler på Brynseng.

Qross Kurssenter holder til i kort avstand fra Oslo sentrum så det er heller ingen problem å bo i sentrum.
Du kan enkelt ta deg fra sentrum til våre lokaler med t-bane nr 1, 2, 3 og 4 og dette tar ca 10 minutter.

Mer informasjon om hvordan du finner frem til oss finner du her.

iMac med Mac OS og Windows. Illustrasjonsfoto.Qross Kurssenter har fullt utstyrte kursrom med både Windows og Mac OS. Du trenger derfor ikke å ta med egen maskin på standardkurs hos oss, med mindre annet er oppgitt.

Ønsker du imidlertid å ta med egen maskin kan du krysse av for dette ved påmelding.

Meld deg på sammen med en kollega og vi garanterer gjennomføring!

På mange av våre kurs er du garantert gjennomføring med 2 eller flere deltakere. Dette betyr at dersom du melder deg på kurs sammen med en kollega er du garantert at kurset går som planlagt. Du finner mer informasjon om garantien på de sidene som omtaler de ulike kursene i detalj.

Pris for det enkelte kurs finner du på de sidene som omtaler kursene i detalj. Det er ikke mva på kurs.

Skal du søke om tilskudd til utdanning fra NAV?

Søker du støtte til omskolering/etterutdanning via NAV? Ta kontakt med oss så sender vi deg de nøvendige detaljene du trenger.
Om du ønsker tilbud på en pakke med flere kurs, ta kontakt for tilbud.

Har du spørsmål rundt dette ta kontakt med oss på kurs@qross.no eller 22 07 00 90.

Våre standardkurs holdes i dag på Adobe Creative Cloud / Adobe CC.

Selv om kurset du skal delta på holdes på CC så kan du trygt delta selv om du fortsatt bruker tidligere versjoner av programvaren (dette gjelder i stor grad grunnkurs. Er du usikker på versjoner/om du kan delta på kurs selv om du ikke benytter siste versjon, ta kontakt med oss).

Forskjellen ligger stort sett i noen nye funksjoner (og dette gjelder i størst grad videregående kurs) i de ulike programmene, men du vil ikke ha problemer med å bruke det du lærer på et CC-kurs i tidligere versjoner (sett bort ifra noen nye funksjoner). Instruktør vil også informere om eventuelle funksjoner som gjennomgås som kun finnes i de siste versjonene.

Vi tilbyr også internkurs i alle versjoner dersom dette er ønskelig.
Ta kontakt med oss på 22 07 00 90 eller kurs@qross.no for tilbud.

At Qross Kurssenter er et Adobe Authorised Training Centre betyr for deg som kunde at du er garantert en profesjonell opplæring i Adobe-programmer av eksperter som er sertifiserte av Adobe. Våre instruktører gjennomfører obligatoriske eksamener for å fornye sine sertifiseringer ved hver ny versjon av programvaren.

For å bli en Adobe-sertifisert instruktør kreves det at man har ekspertkunnskaper om programmene man underviser i, samt dokumenterte pedagogiske evner. Våre instruktører har dette, og det kommer deg tilgode!

Våre instruktører testes kontinuerlig og evalueres etter endt kurs. Alle våre instruktører har jevnt over meget gode evalueringer fra våre kunder. Evalueringer er med på å kvalitetssikre våre kurs/instruktører og gir deg som deltaker en trygghet for kurs med høy kvalitet og instruktører med høy kompetanse.

Våre instruktører benytter programmene til daglig i sitt arbeid. Dette sikrer deg som deltaker en instruktør som vet hvordan praktiske problemstillinger skal løses.

Med mange års erfaring innen bruk og opplæring i Adobe programmer er du sikret en instruktør som kan gi deg det faglige løftet du er på jakt etter!

Se vår kursoversikt, se våre kurskategorier i menyen på toppen av siden, eller gjør et søk på toppen av siden.

Du kan melde deg på kurs på følgende måter:

eller chat med oss nederst på siden.

Ta en titt på vår kurskalender for oversikt over kommende kurs. Hvis du ikke finner dato som passer, for det eller de kursene du ønsker, ta kontakt med oss:

Se våre kursbetingelser lenger opp på siden.

Dersom du ønsker ytterligere detaljer om kursinnhold utover det du finner her på våre nettsider ta kontakt med oss på kurs@qross.no eller 22 07 00 90.

Vi benytter kursdokumentasjon som sikrer et godt undervisningsopplegg. Samtidig egner den seg som oppslagsverk og til repetisjon i etterkant av kurset.

På de fleste kurs får du vårt egenutviklede kursmateriell på norsk. På noen kurs kombineres dette med bøker.

Etter endt kurs får du kursbevis og diplom. Dette beviser at du har gjennomført det aktuelle kurset hos et Adobe Authorised Training Centre med en Adobe Certified Instructor. Har du opprettet en profil her på qross.no får du også tilgang til å laste ned diplom, kursbevis og liste over gjennomførte kurs etter endt kurs.

Kursbevis. Illustrasjon. Har du mistet diplom eller kursbevis du fikk etter endt kurs hos oss? Fortvil ikke, du kan laste det ned fra din personlige side. Logg inn eller opprett en profil her på qross.no så får du tilgang til å laste ned diplom, kursbevis og liste over gjennomførte kurs.

Du vil også kunne dele ditt kursbevis på sosiale medier, f.eks hvis du ønsker å oppdatere din CV på LinkedIn eller lignende.

Våre instruktører er sertifiserte av Adobe og benytter programmene til daglig i sitt arbeid. Dette sikrer deg som deltaker en instruktør som vet hvordan praktiske problemstillinger skal løses. Våre instruktører har gjennomgående høy score på evalueringer fra våre kursdeltakere. Evalueringer er med på å kvalitetssikre våre kurs/instruktører og gir deg som deltaker en trygghet for kurs med høy kvalitet og instruktører med høy kompetanse. Les mer om våre instruktører.

Vi tilbyr standardkurs og tilpassede kurs over hele landet. Se internkurs/spesialkurs for mer informasjon.

Deltar du på kurs i våre lokaler er lunsj inkludert i kursavgiften. Lunsjen inntar vi i husets kantine som tilbyr et stort utvalg brødmat, salatbar, dagens varmrett m.m. Her finnes også noe for deg som ønsker vegetarmat.

Våre åpne kurs holdes på norsk. Vi tilbyr imidlertid internkurs/spesialkurs på engelsk.

Ønsker du en kurspakke bestående av flere kurs? Les om våre kurspakker her..

Vi tilbyr også en rekke ukeskurs for deg som vil lære alt innen et valgt tema.

Logg på din profil for å laste ned din kurshistorikk og detaljer knyttet til dette.

Ønsker du ikke lenger å motta vårt nyhetsbrev kan du melde deg av her.

Ønsker du at din kurshistorikk slettes, ta kontakt på kurs@qross.no. Vær oppmerksom på at dette medfører at dine diplomer og kursbevis også slettes og at dette ikke kan gjenopprettes.

Du kan lage din egen gratis profil her på qross.no. På profilen har du mulighet til å lage din egen ønskeliste, en oversikt over de kursene du er mest interessert i, slik at du har enkel tilgang til og oversikt over disse kursene.

×
Alle kurs 3D Animasjon og annonseproduksjon Digital markedsføring E-læring Foto og bildebehandling Grafisk design og produksjon Kontorverktøy Video og videoredigering Webdesign, utvikling og publisering
×

Din profil

Logg inn

Registrer deg gratis
×
Kart og veibeskrivelse Parkering Ofte stilte spørsmål Om oss Ansatte Referanser E-post: kurs@qross.no Tlf: 22 07 00 90 Messenger
×

Søk etter kurs
Du har over 130 ulike kurs å velge mellom.

Eller klikk her for å se alle kurs...