FAQ — Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på en del ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt med oss.

Er vi online på chatten nederst til høyre kan du snakke med oss direkte (eller legg igjen en beskjed så tar vi kontakt så snart som mulig.)

Vi viser til Folkehelseinstituttet for informasjon og råd om koronaviruset.

Se vår side om tiltak under koronavirusutbruddet for status for gjennomføring av kurs.

20. april 2020 ble det vedtatt en endring i gjeldende forskrifter som innebærer at du har lov til å delta på kurs, selv om du er permittert og mottar dagpenger.
Forskriften gjaldt i utgangspunktet fra 20. april til 1. september 2020, men er utvidet til å gjelde frem til sommeren 2021. Det har også kommet et forslag til nytt permanent regelverk.

Les mer her:

Det har kommet økte bevilgninger til bedriftsintern opplæring (BIO-midler) for kompetanseheving i bedrifter i forbindelse med koronakrisen.

Les mer på qross.no/om/bio-midler.

Skal du søke om tilskudd til utdanning fra NAV?

Søker du støtte til omskolering/etterutdanning/AMO-kurs via NAV? Ta kontakt med oss så sender vi deg de nøvendige detaljene du trenger.
Om du ønsker tilbud på en pakke med flere kurs, ta kontakt for tilbud.

Har du spørsmål rundt dette ta kontakt med oss på kurs@qross.no eller 22 07 00 90.

Qross Kurssenter er anbefalt og godkjent kurssenter for medlemmer av GU.

Er du medlem av GU og ønsker å delta på kurs?

Som GU-medlem får du støtte til å delta på kurs. Dette innebærer at du får dekket 50 % av kursavgiften, samt at du kan søke om støtte til reise, opphold og støtte for lønn.

Les mer om ordningen her.

Vi har benyttet den ufrivillige pausen våren 2020 til å pusse opp lokalene. Nye møbler i alle kursrom, og 5 nye toaletter er på plass.

Les mer om våre lokaler og tiltak under koronaepidemien.

 • Kurs faktureres normalt ved påmelding. Betalingsmetode velger du ved påmelding (e-post, post eller EHF).
 • Vi aksepterer påmeldinger helt frem til kursstart.
 • Påmelding og betaling for våre kurs er bindende.
 • Ved endring gjelder følgende:
  • Mer enn 1 måned før kursstart: "tilgodelapp" og mulighet til å flytte til et annet kurs.
  • Mindre enn 1 måned før kursstart: full kursavgift belastes, men påmeldingen kan flyttes til en kollega. Dette kan du gjøre selv på din profil.
   • Du har også mulighet til å flytte kursdato mot et flyttegebyr, inntil 8 dager før kursstart. Dette gjør du selv på din profil.
  • Med kursstart menes opprinnelig påmeldt kursdato.
 • Sykdom hos kunde, eller andre forhold vi ikke kan kontrollere, gir ikke rett til refusjon av kurs.
 • Qross Kurssenter kan flytte kurs med for lav deltakelse, ved andre uforutsette situasjoner som f.eks. sykdom hos instruktør eller andre forhold utenfor vår kontroll.
  • Qross Kurssenter står ikke ansvarlig for deltakernes meromkostninger i slike tilfeller (flybilletter, hotell eller lignende).
  • Dette gjelder også ved streik eller andre forhold utenfor vår kontroll (Force majeure).

Flytting av kurs kan gjøres innenfor en periode av 12 mnd. fra opprinnelig bestillingsdato.
Har du behov for økt fleksibilitet? Bestill Qross Kursgaranti samtidig med kurs.

Hva er Qross Kursgaranti?

 • Ved endring gjelder følgende:
  • Mer enn 14 dager før kursstart: "tilgodelapp" og mulighet til å flytte til et annet kurs.
  • Mindre enn 14 dager før kursstart: full kursavgift belastes, men påmeldingen kan flyttes til en kollega. Dette kan du gjøre selv på din profil.
   • Du har også mulighet til å flytte kursdato mot et flyttegebyr, inntil 8 dager før kursstart. Dette gjør du selv på din profil.
  • Med kursstart menes opprinnelig påmeldt kursdato.
 • Sykdom hos kunde med fremvist sykemelding gir rett til flytting av kurs, men ikke avbestilling.
 • Blir du hindret fra å fullføre et kurs du har påbegynt, vil du få delta på tilsvarende kurs på en senere dato, ved å betale 50 % av ordinær kursavgift. Kursmateriale er kun inkludert i det opprinnelige kurset og må medbringes på neste kurs.

Flytting av kurs kan gjøres innenfor en periode av 12 mnd. fra opprinnelig bestillingsdato.

Qross Kursgaranti tegnes ved påmelding og kan ikke bestilles i etterkant. Garantien er knyttet til hvert enkelt kurs du melder deg på.
Garantien gjelder flytting av kurs 1 gang. Forøvrig gjelder våre vanlige kursbetingelser.

Har du behov for å flytte kurs kan du gjøre dette selv på din profil, så sant det er innenfor fristene.

Våre standardkurs som er satt opp på faste datoer holdes i våre kurslokaler i Østensjøveien 36, 7. etg på Brynseng i Oslo, med mindre annet er oppgitt.

Vi tilbyr også bedriftsinterne kurs/spesialkurs i våre lokaler eller kundens egne lokaler over hele landet, og onlinekurs.

Du finner parkeringsplassen på baksiden av bygningen (Østensjøveien 36).

Du kan betale med:

 • Kontanter
 • EasyPark App
 • Visa
 • MasterCard

Pris kr 25,- pr time eller kr 140,- pr dag.

Se parkering for mer informasjon.

Obs! Har du tidligere fått informasjon om rabattkode for Scandic Helsfyr så er ikke denne lenger gyldig.

Nærmeste hotell er Scandic Helsfyr som ligger mellom 5-10 min i gangavstand eller ett stopp med t-banen unna våre lokaler på Brynseng.

Qross Kurssenter holder til i kort avstand fra Oslo sentrum så det er heller ingen problem å bo i sentrum.
Du kan enkelt ta deg fra sentrum til våre lokaler med t-bane nr 1, 2, 3 og 4 og dette tar ca 10 minutter.

Mer informasjon om hvordan du finner frem til oss finner du her.

iMac med Mac OS og Windows. Illustrasjonsfoto. Du velger selv om du ønsker å ta med din egen maskin på kurs, eller låne av oss. Vi har fullt utstyrte kursrom med både Windows og Mac OS. På noen kurs krever vi at du tar med egen maskin, dette finner du informasjon om på det enkelte kurset. Skulle du ikke ha anledning til å ta med egen maskin på kurs hvor dette er et krav, ta kontakt med oss.

Vi benytter kursdokumentasjon som sikrer et godt undervisningsopplegg. Samtidig egner den seg som oppslagsverk og til repetisjon i etterkant av kurset.

På de fleste kurs får du vårt egenutviklede kursmateriell på norsk. Fra mars 2020 leveres dokumentasjonen digitalt og kan lastes ned fra din profil. På noen kurs kombineres dette med bøker.

Merk:

 • Vi sender dessverre ikke ut dokumentasjon i et annet format enn det som er tilgjengelig på din profil.
 • Det er ikke mulig å få digital dokumentasjon på tidligere gjennomførte kurs. Finnes ikke dokumentasjon til nedlasting for det aktuelle kurset betyr det at det ikke er tilgjengelig.
 • Ønsker du kursdokumentasjon i papirutgave?
  • Dette kan bestilles samtidig med at du bestiller kurs her på qross.no. Du vil da få kursdokumentasjon utlevert når du kommer på kurs.
  • Du kan også bestille det når du er på et kurs i våre lokaler (og betale med Vipps).
  • Det er ikke mulig å bestille kursdokumentasjon i papirutgave hvis du deltar på et av våre onlinekurs.
  • Det er ikke alle kurs du kan bestille kursdokumentasjon i papirutgave på. Usikker? Se etter valget i handlevognen.
  • Vi sender ikke kursdokumentasjon i papirutgave pr. post, verken i forkant av kurs eller etter kurs.

Etter endt kurs får du kursbevis og diplom. Dette beviser at du har gjennomført det aktuelle kurset hos et Adobe Authorised Training Centre med en Adobe Certified Instructor. På din profil her på qross.no får du også tilgang til å laste ned diplom, kursbevis og liste over gjennomførte kurs etter endt kurs. Du kan også dele ditt kursbevis i sosiale medier, på din nettside eller blogg.

Kursbevis. Illustrasjon. Har du mistet diplom eller kursbevis du fikk etter endt kurs hos oss? Fortvil ikke, du kan laste det ned fra din personlige side. Logg inn eller opprett en profil her på qross.no så får du tilgang til å laste ned diplom, kursbevis og liste over gjennomførte kurs.

Du vil også kunne dele ditt kursbevis på sosiale medier, f.eks hvis du ønsker å oppdatere din CV på LinkedIn eller lignende.

Meld deg på sammen med en kollega og vi garanterer gjennomføring!

På mange av våre kurs er du garantert gjennomføring med 2 eller flere deltakere. Dette betyr at dersom du melder deg på kurs sammen med en kollega er du garantert at kurset går som planlagt. Du finner mer informasjon om garantien på de sidene som omtaler de ulike kursene i detalj.

Pris for det enkelte kurs finner du på de sidene som omtaler kursene i detalj. Det er ikke mva på kurs.

Våre standardkurs holdes i dag på Adobe Creative Cloud / Adobe CC.

Selv om kurset du skal delta på holdes på CC så kan du trygt delta selv om du fortsatt bruker tidligere versjoner av programvaren (dette gjelder i stor grad grunnkurs. Er du usikker på versjoner/om du kan delta på kurs selv om du ikke benytter siste versjon, ta kontakt med oss).

Forskjellen ligger stort sett i noen nye funksjoner (og dette gjelder i størst grad videregående kurs) i de ulike programmene, men du vil ikke ha problemer med å bruke det du lærer på et CC-kurs i tidligere versjoner (sett bort ifra noen nye funksjoner). Instruktør vil også informere om eventuelle funksjoner som gjennomgås som kun finnes i de siste versjonene.

Vi tilbyr også internkurs i alle versjoner dersom dette er ønskelig.
Ta kontakt med oss på 22 07 00 90 eller kurs@qross.no for tilbud.

At Qross Kurssenter er et Adobe Authorised Training Centre betyr for deg som kunde at du er garantert en profesjonell opplæring i Adobe-programmer av eksperter som er sertifiserte av Adobe. Våre instruktører gjennomfører obligatoriske eksamener for å fornye sine sertifiseringer ved hver ny versjon av programvaren.

For å bli en Adobe-sertifisert instruktør kreves det at man har ekspertkunnskaper om programmene man underviser i, samt dokumenterte pedagogiske evner. Våre instruktører har dette, og det kommer deg tilgode!

Våre instruktører testes kontinuerlig og evalueres etter endt kurs. Alle våre instruktører har jevnt over meget gode evalueringer fra våre kunder. Evalueringer er med på å kvalitetssikre våre kurs/instruktører og gir deg som deltaker en trygghet for kurs med høy kvalitet og instruktører med høy kompetanse.

Våre instruktører benytter programmene til daglig i sitt arbeid. Dette sikrer deg som deltaker en instruktør som vet hvordan praktiske problemstillinger skal løses.

Med mange års erfaring innen bruk og opplæring i Adobe programmer er du sikret en instruktør som kan gi deg det faglige løftet du er på jakt etter!

I tillegg til klasseromskurs i våre lokaler i Oslo og internkurs som vi tilbyr over hele landet, tilbyr vi også nettundervisning / onlinekurs. Dette er instruktørledet kurs som gjennomføres på en fast dato, via internett, i sanntid. Ved å delta på disse kursene slipper du å reise til oss, du kan delta på kurset fra hjemmekontoret eller arbeidsplassen din. Du kan lese mer om hvordan et onlinekurs foregår her.

Du kan melde deg på kurs på følgende måter:

eller chat med oss nederst på siden.

Ta en titt på vår kurskalender for oversikt over kommende kurs. Hvis du ikke finner dato som passer, for det eller de kursene du ønsker, ta kontakt med oss:

Se våre kursbetingelser lenger opp på siden eller logg inn på din profil for å se dine alternativer.

Dersom du ønsker ytterligere detaljer om kursinnhold utover det du finner her på våre nettsider ta kontakt med oss på kurs@qross.no eller 22 07 00 90.

Våre instruktører er sertifiserte av Adobe og benytter programmene til daglig i sitt arbeid. Dette sikrer deg som deltaker en instruktør som vet hvordan praktiske problemstillinger skal løses. Våre instruktører har gjennomgående høy score på evalueringer fra våre kursdeltakere. Evalueringer er med på å kvalitetssikre våre kurs/instruktører og gir deg som deltaker en trygghet for kurs med høy kvalitet og instruktører med høy kompetanse. Les mer om våre instruktører.

Vi tilbyr standardkurs og tilpassede kurs over hele landet. Se internkurs/spesialkurs for mer informasjon.

Deltar du på kurs i våre lokaler er lunsj inkludert i kursavgiften. Lunsjen inntar vi i husets kantine som tilbyr et stort utvalg brødmat, salatbar, dagens varmrett m.m. Her finnes også noe for deg som ønsker vegetarmat.

Våre åpne kurs holdes på norsk. Vi tilbyr imidlertid internkurs/spesialkurs på engelsk.

Ønsker du en kurspakke bestående av flere kurs? Les om våre kurspakker her..

Vi tilbyr også en rekke ukeskurs for deg som vil lære alt innen et valgt tema.

Logg på din profil for å laste ned din kurshistorikk og detaljer knyttet til dette.

Ønsker du ikke lenger å motta vårt nyhetsbrev kan du melde deg av her.

Ønsker du at din kurshistorikk slettes, ta kontakt på kurs@qross.no. Vær oppmerksom på at dette medfører at dine diplomer og kursbevis også slettes og at dette ikke kan gjenopprettes.

Du kan lage din egen gratis profil her på qross.no. På profilen har du mulighet til å lage din egen ønskeliste, en oversikt over de kursene du er mest interessert i, slik at du har enkel tilgang til og oversikt over disse kursene.

Vi tilbyr early bird på et utvalg kurs. Early bird priser, hvilke kurs og datoer det er tilgjengelig på kan endres uten forvarsel.

×
Alle onlinekurs Alle kurs i Oslo Bedriftsinterne kurs
×

Din profil

Logg inn

Registrer deg gratis
×
Kart og veibeskrivelse Parkering Ofte stilte spørsmål Om oss Ansatte Referanser E-post: kurs@qross.no Tlf: 22 07 00 90 Messenger
×

Du har over 140 ulike kurs å velge mellom.


Klikk her for å se alle kurs i Oslo Klikk her for å se alle onlinekurs