Bli kjent med våre kursinstruktører – web

Hans Aamodt

Hans Aamodt er vår guru innen webdesign, utvikling og publisering. Han tok sin første sertifisering på Adobe Dreamweaver tilbake i år 2000. Til daglig jobber han som kursleder/instruktør og konsulent innen web og e-læring, noe han har gjort i over 19 år. Av Adobe-programmene bruker Hans mesteparten av sin tid i Adobe Dreamweaver, Muse og Captivate.

Han underviser også i WordPress, HTML/HTML5, CSS/CSS3, responsiv webdesign, universell utforming, SEO, e-postmarkedsføring, MailChimp, Google Analytics og Google Ads. Hans er Adobe-sertifisert ekspert (ACE) og Adobe-sertifisert instruktør (ACI). For å bli litt bedre kjent med Hans, har vi stilt han 10 kjappe spørsmål.

10 kjappe spørsmål

1. Hvor lenge har du jobbet for Qross Kurssenter?

Siden oppstarten i 2007.

2. Hva trives du best med i jobben din?

Ingen dager er like. Jeg har veldig varierende og innholdsrike dager, det er alltid noe nytt å ta tak i, alltid noe nytt å lære.

Skal jeg trekke frem en ting må det være det å se kursdeltakere som mestrer noe nytt, som du vet kan gå tilbake på jobb og få en enklere og mer effektiv hverdag.

Jeg går nå inn i mitt 20 år som instruktør og får ofte spørsmål om det ikke er kjedelig å holde et kurs jeg har holdt mange ganger tidligere. Svaret er enkelt og greit: nei. Vi jobber med mennesker med ulike forkunnskaper og ulike behov, det skaper unike kurs hver gang. Nettopp dette er nok noe av styrken vår, vi evner å tilpasse kursene etter deltakernes behov og gjør det relevant for deres hverdag.

Vi er så heldig å ha «en stall» med svært dyktige instruktører, både faglig og pedagogisk, som brenner for faget sitt og å lære opp andre.

3. Hva er ditt beste tips når det gjelder nettsider?

Gjør litt og litt, hver dag! Jeg sier ikke at du ikke skal tenke langsiktig, men om alle prosjekter blir store (for store), er sjansen for utvikling i riktig retning i det daglige mindre. Og ikke minst kan det gå utover fremdriften.

Dediker ressurser til å jobbe med nettsiden kontinuerlig, ikke ta snarveier og overlat ansvaret til noen som har en helt annen jobb å gjøre. Du ville sannsynligvis ikke satt vaktmesteren til å håndtere regnskapet, tilsvarende bør det være med nettsiden. Ikke overlat den til noen som ikke kan faget.

Sett av ressurser som jobber dedikert med nettsiden, gi de opplæring og gi de tid til å gjøre jobben sin. Ikke la nettsiden være noe de skal håndtere «på toppen av» sine «vanlige» arbeidsoppgaver.

En nettside er ikke noe du blir ferdig med, det er kontinuerlig arbeid over tid som gjelder. Føler du deg ferdig med nettsiden så er nettsiden «død».

Altfor ofte snakker jeg med folk som har fått ansvaret for bedriftens nettside fordi ingen andre kan det eller har tid. Dette gjelder særlig i små og mellomstore bedrifter. Vedkommende har gjerne lite eller ingen erfaring og har 100 % stilling med andre arbeidsoppgaver. Dette er ikke en suksessoppskrift!.

Så til dere som delegerer ansvaret for nettsiden til en medarbeider som ikke har forutsetning for å gjøre jobben – sørg ihverfall for grundig opplæring.

4. Hva er din favorittapp på mobilen?

Google Analytics

5. Hvilken type musikk liker du å høre på?

Det går i perioder og jeg hører på veldig mye forskjellig. På «Your Top Songs» for 2018 på Spotify har jeg en god blanding av Trond Viggo, Kaptein Sabeltann, Colter Wall, Michael Bublé, Nina Simone, Diana Krall, OnklP, Miles Davis, Melody Gardot, Katzenjammer og Rebekka Bakken, for å nevne noe. Minstemann i huset må nok ta skylden for noe av det 😉

6. Hvilket sted/ land reiser du helst på ferie til?

Det må bli Italia. Blir aldri lei av Italia.

7. Hva er favorittmaten din?

Noe italiensk..

8. Hvilken årstid liker du best og hvorfor?

Nettopp det at vi har årstider er kanskje det jeg liker best, slik at man får variasjon. Men hvem liker ikke sol og sommer?

9. Hva gjør du helst på fritiden?

Er sammen med familien min og følger oppslukt med på sønnen min på 1 år som hver eneste dag lærer noe nytt.

10. Hva gjør deg irritert?

Når jeg på butikken skal kjøpe 1 løk i løsvekt, men butikken kun selger 2 eller 4 løk i strømpe 😉 Hvorfor insisterer noen butikker på å kun selge løk i strømpe?

Relaterte kurs

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *