WP Code – WordPress-plugin

Spørsmål:

Jeg har behov for å enkelt kunne legge til diverse script på siden min. Er det noen mulighet for å gjøre dette på en enkel måte, uten å måtte redigere filer?

Svar:

Ja, dette kan gjøres på flere måter.

Du nevner et av alternativene selv, å redigere filene. Nå vet jeg ikke hva slags script du skal legge til, men la oss si det for eksempel er Google Analytics, Google Ads, Facebook Pixel eller lignende.

Disse scriptene skal ligge i toppen av siden, i WordPress vil dette være en fil som heter header.php.

Alternativ 1 – Redigere filer

Hvis du har et dattertema/child-theme, kan du velge å legge koden direkte i din header.php og trenger da ikke engste deg over at denne koden forsvinner selv om temaet du bruker blir oppdatert. Dette fordi ditt dattertema ikke vil bli berørt av oppdateringen.

Alternativ 2 – plugin

Et annet alternativ er å installere en plugin som heter WP Code. Denne gir deg muligheten til å legge til script i blant annet header og footer på siden, direkte fra ditt kontrollpanel. Da er det bare å kopiere det aktuelle scriptet og lime det inn. Se skjermbilde nedenfor:

WP Code lar deg enkelt redigere header og footer i WordPress.
WP Code gir deg tilgang til å redigere blant annet header og footer i WordPress.

Alternativ 3 – Google Tag Manager

Et tredje alternativ er å ta i bruk Google Tag Manager. Da får du et sentralt sted å styre alle script du skal ha på siden din, uten at du trenger å forholde deg til filene, og helt isolert fra WordPress. Google Tag Manager er en container du må legge inn i header (for eksempel via WP Code), og når det først er gjort kan du styre alt via Tag Manager i fremtiden.

Relaterte kurs:

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *