Sjekkliste – husk på dette når du skal publisere en WordPress-side

Du har jobbet med din nye nettside lenge og alt er klart til publisering. Hva bør du tenke på for at publiseringsprosessen skal gå så smertefritt som mulig?

Optimalisert tekst, bilder og annet innhold

Ok, så er ikke optimalisert innhold avgjørende akkurat i publiseringsfasen. Men, når siden først er publisert er det avgjørende at innholdet er optimalisert, av flere grunner:

  • Hastighet
  • Lesbarhet
  • SEO
  • Universell utforming

Ikke vent med optimalisering til etter at nettsiden er publisert, jobb med dette fra dag 1.

Testrelatert innhold, brukere, temaer og plugins

Finnes det ting på siden som bør fjernes før publisering?

  • Kanskje har du opprettet en del innhold (tekst, bilder, video m.m.) som du har brukt til testing. Dette må fjernes før publisering.
  • Det samme gjelder innstillinger du har brukt utelukkende til testing.
  • Sørg også for å fjerne registrerte brukere som ikke skal ha tilgang til administrering av siden etter publisering (og husk å sette riktig rolle på de brukerne som skal jobbe med siden).
  • Og, slett alle temaer og plugins som ikke skal brukes. Har du testet ut flere temaer og plugins og endt opp med å ikke bruke alle, slett de!

Adresser / URL

I Innstillinger – Generelt ligger adressen til nettsiden. Denne må du huske å oppdatere ved publisering, hvis ikke vil adressen gjenspeile adressen der du har utviklet nettsiden (enten localhost, et subdomene eller en midlertidig adresse). Dette vil igjen medføre en del problemer, blant annet knyttet til innlogging.

Husk å oppdatere adresser under Innstillinger – Generelt til ditt domene.

Oppdatering av adresser forøvrig

Ved publisering og flytting av nettsiden til ny adresse vil det også være nødvendig å oppdatere en del linker/referanser i databasen. Dette gjør du enklest med en plugin, som for eksempel Better Search & Replace.

Indeksering

Dette er en feil mange dessverre gjør, og som får konsekvenser. Har du valgt at søkemotorer ikke skal få tilgang til siden mens den utvikles? Da du huske på å gi de tilgang når siden publiseres. Hvis ikke vil ikke søkemotorene indeksere siden din og du blir ikke synlig.

Husk Synlighet for søkemotorer ved publisering.

Lisenser på temaer og plugins

Har du kjøpt tema og/eller plugins? Husk å legge inn gyldig lisens når siden er publisert til domene.

Hastighet / ytelse

Har du ennå ikke brydd deg noe om hastigheten på din nye nettside er det på tide å starte nå. Sørg for å teste alle sider og ta tak i de problemer som finnes for å øke hastighet/ytelse.

Dette er viktig både med tanke på brukeropplevelse, og i forhold til SEO.

SSL sertifikat

Når nettsiden er flyttet til ditt domene, husk å installere et SSL sertifikat slik at du kan benytte https istedenfor http.

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *