5 grunner til at alle som jobber med digitale flater burde lære HTML og CSS

HTML og CSS er to av de grunnleggende språkene som brukes i webdesign. Mange som jobber med digitale flater og nettsider i dag bruker plattformer og verktøy som for eksempel WordPress, Craft, Drupal, Wix eller Squarespace, for å nevne noen. Disse plattformene gjør det enkelt å lage nettsider uten å vite noe om kode. Men, jeg mener allikevel at alle som jobber med digitale flater burde lære seg litt grunnleggende HTML og CSS.

Også designere, eller du som jobber med annonseproduksjon eller på andre måter er involvert i nettsideproduksjon eller innhold, vil ha stor nytte av dette. Her er noen av grunnene til hvorfor.

1. Forståelse av hvordan nettsider fungerer

Når du jobber med digitale flater og nettsider, er det viktig å forstå hvordan nettsider fungerer. HTML og CSS er grunnleggende byggeklosser for enhver nettside. Ved å lære deg disse språkene vil du få en bedre forståelse av hvordan nettsider fungerer. Du vil også få en bedre forståelse av hvordan du kan gjøre nettsider mer brukervennlige, tilgjengelige (universell utforming) og SEO-vennlige.

2. Tilpasning av eksisterende nettsider

Selv om du bruker verktøy og plattformer for å lage nettsider, vil det alltid være behov for tilpasning og endringer. Med litt kunnskap om HTML og CSS kan du enkelt gjøre små endringer og tilpasninger på nettsider, uten å måtte gå til en utvikler. Og som en bonus får du kanskje utført endringene raskere, da du slipper å vente på andre.

3. Bedre samarbeid med utviklere

Hvis du jobber med digitale flater og nettsider, vil du sannsynligvis samarbeide med utviklere på et tidspunkt. Å ha litt kunnskap om HTML og CSS vil gjøre det enklere å kommunisere med utviklere og forstå hva som er mulig å gjøre. Det vil også være enklere å forstå hvilke begrensninger som finnes. Kommunikasjonen dere imellom vil bli enklere, da begge parter har mer innsikt i hva som er mulig (og ikke mulig). Er du designer vil dette gjøre hverdagen din betydelig enklere, og ikke minst, mer effektiv.

4. SEO-vennlige nettsider

Søkemotoroptimalisering (SEO) er viktig for å få nettsider til å rangere høyere i søkeresultatene på Google og andre søkemotorer. Litt kunnskap om HTML og CSS kan hjelpe til med å gjøre nettsider mer SEO-vennlige, for eksempel ved å optimalisere metadata, titler, linker, overskrifter m.m.

5. Økonomisk effektivt

Hvis du har litt kunnskap om HTML og CSS, kan du gjøre små endringer og tilpasninger på nettsider selv, uten å måtte betale en utvikler for å gjøre dette. Du slipper også å vente på en utvikler som kanskje ikke har tid akkurat når du ønsker. Dette kan være økonomisk effektivt, spesielt for små bedrifter og enkeltpersoner.

Dette er noen av grunnene til at jeg mener du som jobber med digitale flater og/eller nettsider ihvertfall bør lære deg grunnleggende HTML og CSS. Med litt kunnskap om disse to språkene vil du

  • Få en bedre forståelse av hvordan nettsider fungerer.
  • Det gjør det enklere for deg å tilpasse og optimalisere nettsider.
  • Det vil gjøre det enklere å samarbeide med utviklere.
  • Enklere å lage nettsider som er søkemotoroptimalisert og universelt utformet.
  • Og kanskje til og med gi en økonomisk effekt.

Med vårt 3-dagers innføringskurs i HTML og CSS lærer du det grunnleggende og vil sitte igjen med en forståelse av hvordan nettsider fungerer. Dette vil være til stor hjelp i ditt videre arbeid.

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *