Hvordan bruker jeg HTML5 video på nettsiden min?

Spørsmål:

I WordPress publiserer jeg video via YouTube kun ved å lime inn url til den videoen jeg ønsker å vise på nettsiden. Nå jobber jeg på en annen nettside (ikke WordPress) hvor dette ikke lar seg gjøre, her må det kodes. Så hvordan gjør jeg dette enklest mulig med HTML5 video?

Svar:

I HTML5 har publisering av video blitt mye enklere enn før. Alt du trenger er en video-tag, samt filen(e) du skal publisere.

Her er et eksempel:

<video src="din-video.mp4" width="800" controls>
 Beklager, nettleseren din støtter ikke video.
</video>

I eksempelet over har vi brukt en .mp4-fil (og for de fleste er dette tilstrekkelig. Sjekk caniuse.com mp4). Hvis du har behov for å bruke flere formater, for å støtte et bredere utvalg av nettlesere, kan du gjøre det slik:

<video width="800" controls autoplay>
  <source src="din-video.mp4">
  <source src="din-video.webm">
  Beklager, nettleseren din støtter ikke video.
</video>

Relaterte kurs:

Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *